Sudi Jadi Teman?

Tuesday, May 10, 2011

Home » Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru

Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru

Jom reramai ikut segmen dari ar-rifke.com. Traffic memang banyak dari blog dia. Dan banyak kali juga membaca secara silent kat blog/website ne. Tengkiu bro atas tips yang diberikan. Macam biasa nak ikut segmen orang lain kena ikut syarat-syaratnya. Tujuannya nak bantu blogger baru.

1st, kena cerita fasal berapa lama dah blogging. Tengok tarikh post pertama saya, waktu itulah blog ini ter muncul [hehe] dalam alam maya. Tapi aktifnya mula pertengahan tahun 2010. Ala, tengok je kat entri terbanyak dalam sebulan. Tu la dia hehe..

2nd, Kenapa suka blogging?. Nak jawab jujur ke tipu-tipu ne hehe. Sebenarnya, blog baik dalam dua cara. Pertama, kita kena membaca dahulu sebelum menulis. Maksudnya, segala ilmu tu kita yang baca/dapat. Yang kedua, sebagai tempat untuk berlatih menulis [boleh terima x alasan tu?], dan melontarkan idea yang kita ada. Sharing is caring...kankan..

Blog Mengenai Apa?. Personal dan Profesional.

Harapan?. Tak perlu jadi superstar blog, ataupun Orang Kaya Baru Blog. Cukuplah kita puas hati dengan apa yang kita buat..btol x? Nak tambah kenalan dan ilmu melalui alam maya...tepuk dada tanya selera. Jangan caci maki dalam alam maya sudah. Tak elok tau hehe..

Tertarik? Menarik? Nak Ikut Serta?..Klik Sini Ok:)

 Saya hadiahkan buah ini kepada Bro ar-rifke dan Pembaca..cukup x?


Comments
4 Comments

4 Sahabat Berkata:

aried said...

Salam.. thx sebab join.. hehhehe..
terima kasih dan tahniah.. Sebab kamu tersenarai dalam list Top 100 New Blogger..

Teruskan berblogging dan jom enjoy! Hik4x.... :)

p/s: thx untuk buah oren tu..hahaha

Orange said...

Bro..tengkiu beri much atas peluang..hehe..Jasamu dikenang..:)

solomolo said...

singgah dari blog ar-rifke.com ...
happy blogging + senyum selalu...
[^_^]


http://solomolo.blogspot.com/

Orange said...

solomolo..same 2 u hehe...happy blogging..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...