Sudi Jadi Teman?

Monday, July 25, 2011

Home » » Permainan Online: Game Interaktif dan sosial di Internet

Permainan Online: Game Interaktif dan sosial di Internet

Permainan game secara Online yang bergenre Interaktif atau sosial memang banyak di Internet. Banyak juga jumpa game yang memang betul-betul free. Apa yang perlu dibuat, pemain hanya perlu mendownload game launcher. Game Sosial ini selalunya bersifat "explore". Maksudnya pemain akan bersosial dengan pemain lain dalam dunia maya. Best kan hehe. Dah cuba main beberapa game yang agak popular di internet. Lama-kelamaan bosan juga. mungkin dah umur meningkat, selera game tu dah hilang kut haha.

Di bawah ne adalah list game yang pernah penulis cuba. Semuanya seakan sama. Nak cuba, cuba tengok kat list di bawah ne ok.

  1. Imvu
  2. Secondlife
  3. Activeworld
Tu je la yang pernah dicuba. Memang best la. Kalau dah boring tahap cipan bleh la register dan download game launcher nya. Tapi kadang-kadang mengarut juga player dalam game-game tu. Sebab dah namanya game sosial interaktif. Boleh buat apa sahaja.

**boringnya dok overtime kat pejabat***

Dah tak ingat username dan password akaun game huhuhu..
Comments
4 Comments

4 Sahabat Berkata:

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

excellence!

Hafizan said...

tapi bos kita dah balik ba...kita saja yg belum balik...

Terbang Bersamaku said...

~hurm..sy kalau main game asyik kalah jer..game social interactive mmg tak penah cube lagik
~rajinnye overtime..

Orange said...

kerja overtime paksarela. Jadinya buat entri game hihihi...duk opis bosan giler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...