Sudi Jadi Teman?

Thursday, December 2, 2010

Home » Racism: Kesan Amat Dahsyat

Racism: Kesan Amat Dahsyat

Wujudkah racism di Malaysia? Bagaimana bentuk racism? Bagaimana ia wujud? Apa platform racism?. Terpanggil untuk mendedahkan bagaimana racism era baru mula menapak di Malaysia. Tidakkah mereka belajar dari luar sana bagaimana perkauman mampu merosakkan umat. Tidak cukup dengan tragedi 13 Mei masa lepas? Tidakkah mereka bersyukur dengan keamanan Malaysia yang terjaga dibandingkan dengan negara-negara luar.

Tuan-tuan Puan-puan, Ini racism era baru yang harus diberi perhatian kerana bakal merugikan negara sendiri.Bila emosi menerajui tindakbalas, hasilnya juga sama....
Perkara seperti ini harus diberi perhatian sewajarnya kerana kesannya Maha Dahsyat. Kita tidak tahu siapa dalangnya dan apa propagandanya namun perbuatan seperti ini wajar diberi tindakan secepatnya sebelum keadaan menjadi semakin buruk.

Perlukah negara mengalami kembali saat ini?


Peristiwa 13 Mei

Racism: ciri orang zaman batu. Tak Bertamadun.

Banyak lagi page yang berunsur hasutan seperti diatas. Jika anda menemuinya, luangkan masa membuat laporan di Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (Klik). Tindakan anda mungkin berjaya menghindarkan perkara yang lebih buruk berlaku.


: Orang atas harus pantau selalu
Comments
0 Comments

0 Sahabat Berkata:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...