Sudi Jadi Teman?

Thursday, December 23, 2010

Home » Segmen: Jom Berkenalan

Segmen: Jom Berkenalan



Sibuk menulis waktu demam sampai lupa perhati tag dari kawan-kawan blogger yang lain. Bila check kat shoutmix rupanya ada tag dari DeQdeq. Baca punya baca, segmen ini asalnya dari blogger Luqman Hakim. Terima Kasih atas tag saudari DeQdeq dan salam perkenalan dari saya ea. Seperti segmen-segmen yang pernah saya join, segmen ini memerlukan saya untuk menjawab beberapa persoalan.

-Apakah status anda (Single,berpunya,berkahwin,bercerai)

Single, lambat g kot nak berkahwen-kahwen ne...cukupkan Ilmu di dada dulu

-Ceritakan tentang diri anda  (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak.cita2..bla2.bla..)

Asal Sabah. Masih belajar lagi kat UPSI. Ambil major Geografi Minor Sejarah. Last sem. Pasne nak g praktikum kat Klang. Insyallah jadi cikgu dalam masa terdekat. 

-Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)..

 Blog ini merupakan pandangan, pengalaman, ilmu, dan komentar mengenai segala apa yang berlaku di sekitar saya. Ringkasnya, ini merupakan blog peribadi so kalau peribadi paham-paham la kan hehe. Pendapat kita tak semestinya sama. Uniknya manusia adalah pada perbezaan mereka. Tak macam tu?....

-Apa pandangan anda tentang dunia blog?

Blog ne macam internet. Ada baik ada buruk. Terpulang la nak yang mana satu. Anda menentukan siapa anda nak jadi apa sekalipun betul?...tapi berpada-pada la kan. Yang baik kita sebarkan, yang buruk kita hindarkan.

-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
Buat je jangan ragu. Jangan putus asa. Memang ada Edisi sindir-menyindir nasihat menasihati. Tapi, selagi itu merupakan penulisan ikhlas anda, tak ada yang perlu dirisaukan. Tulislah semahunya. Selamat berblogging k.

-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..

Seperti yang saya katakan, uniknya blog ialah pada pandangan mereka. Pandangan saya tak semestinya sama dengan yang lain. Di situlah terletaknya keunikan blog-blog di merata dunia ne hehe.

-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?

Sampai saya rasa dah smpai masanya [bila la tu?]. Akan sentiasa menulis kot. Cita-cita...erm...biar orang yang baca penulisan saya senyum dan bersikap sederhana dalam semua perkara.  

4 blogger yang anda harus lawat..ialah:

1-Sujana Kondorid
2-Fiffy_Saqura
3-Nad
4-Gamaan


: Siap juga:)
Comments
5 Comments

5 Sahabat Berkata:

nad_ira said...

siap..

:Cikgu Akim: said...

hehehhe..nice story!salam perkenalan dri saya bakal pendidik..jemputlah mlawat rakan2 lain yg join segmen ni dblog saya..boleh tmbh kenalan..smile!

:Cikgu Akim: said...

baru perasan!!hai geng...kita satu batch!tak pernah jumpa kot..saya bakal guru sains pertanian minor biology!

:Cikgu Akim: said...

adehhhhhhhhhhhh..clap2...saya muda ag..silap baca..hhahahaha..owh da nak praktikal la ni..good luck senior!!

pss:abaikan msej diatas..malu2..kui3

Orange said...

Nad: Syukur siap hehe

Cikgu: eh eh...kecik je dunia kan..jmpa kat blog lak hehe...salam perkenalan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...