Sudi Jadi Teman?

Sunday, December 26, 2010

Home » Syabas Malaysia: Jangan Pandang yang Elok Sahaja

Syabas Malaysia: Jangan Pandang yang Elok Sahaja

Syabas Malaysia
Separuh kaki sudah melangkah
Merangkul gelaran menang bertuah

Sinaran laser masih mencela
tanda ada penyokong tak cukup mata
Masih guna akal kepala lututnya

Bayangkan jika hero kita pula ditembaknya
Apa pula laporan Akhbar dan berita?

Banyak cacat banyak cela
Jika Indonesia jaringnya pertama
jumlah 3-0 memang bertukar rupa
Hilang energi hilang percaturan
hilang strateginya

Bukan cukup mudah untuk berkata
ya mereka sudah meningkat permainannya

Apapun syabas dan tahniah
penyokong memang kenduri tak sudah
Coach senyum sampai ke telinga

Syabas dan Tahniah
Dari si kaki bangku
Harap pernyataan ini bermakna buatmu.


: Terhibur tak sudah....:)

Comments
6 Comments

6 Sahabat Berkata:

Miss Izah Mohamed said...

ape2 pun.. well done malaysia.. :)
harapkan kemenangan jugak di indon nanti

Awangku Johan said...

hjahahaha.. ku copy en3 kau ni..

Orange said...

Miss: Ya,pernyataan itu rasanya mewakili suara 1 malaysia..chayok-chayok Malaysian..kita sama2 doakan..

AK: Ya,silakan jgn malu. Jangan lupa kreditkan pula k hehe..luahan hati tu,ada nilai [at least bagi sy kot hehe]

IllianaHidayah said...

main dah bagus..
attitude penyokong kita still di takuk lama..bukan bola sepak saja yang kena julang tinggi, tapi maruah negara turut kena julang..semoga ada perubahan dari penonton kita.. :)

Orange said...

ya..semoga ada perubahan dari penonton kita...penyokong yang tersangat fanatik tu yang masalah...dari sudut lain mungkin ok..tapi kesannya yang buruk tu lagi besar kan....

Awangku Johan said...

ok jer pok hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...