Sudi Jadi Teman?

Thursday, November 18, 2010

Home » » Power of Your Mind

Power of Your Mind

Berfikir>>>>>>>>>>>

Mudahnya berfikir. Mr. Brain (otak) membuatkan neuron dalam otak bertindakbalas dengan berjuta-juta neuron yang lain. Sampai saya menulis artikel ini otak manusia masih lagi menjadi satu misteri. Tidak wujud lagi teknologi yang mebolehkan Mr. Brain dipecahkan ke skala yang lebih mudah difahami oleh manusia.

Pernah dengar kuasa psikik?..precognition? atau Deja Vu? Masih belum difahami lagi semuanya bukan. Benda bukan fizik, bukan material seperti ini sangat menarik untuk difikirkan bersama. Tak caya taip kat Youtube.com. Gunala apa sahaja keyword yang berkaitan dengan "Hypnosis". Detailnya "stage hypnosis". Benda-benda seperti ini dapat menggambarkan keupayaan minda/pemikiran manusia ke tahap yang kita belum ketahui kekuatannya.

Mungkin satu ketika nanti orang berhubung menggunakan minda sahaja. Siapa tahu kan hehe. Imaginasi biasa bertukar menjadi kenyataan. Dah banyak yang berlaku seperti itu. Dulu orang hanya membayangkan bahawa manusia boleh sampai ke bulan. Sekarang??

Moon Walking


 Sampai sekarang hanya mesin yang mampu ke Marikh

Hebat kan Otak manusia ne sebenanrya. Canggih-canggih Albert Einstein pun, secara keseluruhannya manusia menggunakan kurang dari 50 % keupayaan otak yang sebenar. Jadi persoalannya, Kalau kita dapat menggunakan 100% macamana la agaknya?
Comments
0 Comments

0 Sahabat Berkata:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...